Alla kaffemuggar är inte skapta lika – En guide för kaffedrickare

Kaffemuggar är något som många av oss använder ofta, kanske dagligen. Men hur mycket tänker vi egentligen på våra val av kaffemuggar? Det visar sig att det finns många olika faktorer att ta hänsyn till när man väljer en kaffemugg. Vi vill därför dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter och ge er en guide för kaffedrickare. Vi lovar, en riktigt bra kaffemugg kan göra underverk för ditt morgonkaffe.

Material

Första faktorn att ta hänsyn till är vilket material kaffemuggen är gjord av. Vanliga material är porslin, glas, rostfritt stål och keramik. Porslin och keramik kan ge en traditionell känsla och en varm kopp. Dock är de också känsliga och kan lätt gå sönder. Glas är en populär variant för att kunna se kaffets färg och textur, men det tål inte höga temperaturer. Om du till exempel föredrar en kopp latte med extra varm mjölk finns det risk för att glasets kant spricker. Rostfritt stål har fördelen att kunna hålla temperaturen länge i en isolerad kaffemugg, men vissa kan tycka att kaffet smakar annorlunda i en metallmugg.

Handtag

Detta kan verka som en liten detalj, men när du väl har en kaffemugg med ett obekvämt handtag kommer du att märka av det. Ett bra handtag ska ha en tillräcklig storlek och böjning för att det ska kännas bekvämt att greppa muggen. Också det material som handtaget är gjort av kan påverka komforten, till exempel kan ett smalt plasthandtag kännas vasst eller ett tungt keramikhandtag kännas obekvämt.

Storlek

Storleken spelar roll när det gäller kaffemuggar. För mycket kaffe i en för liten mugg kan resultera i spill och för lite kaffe i en för stor mugg gör att kaffet blir snabbt kallt. En standard kaffemugg rymmer vanligtvis mellan 200-400 ml.

Design

Att ha en vacker kaffemugg kan höja hela upplevelsen av en kaffepaus. Det finns ett oändligt antal mönster och motiv att välja mellan – från en minimalistisk enfärgad mugg till en färgglad Muminmugg. Tänk på vilken design som samtidigt reflekterar din personliga stil.

Nu har ni en guide för att välja en kaffemugg som är både funktionell och tilltalande. Kom ihåg att lite extra omsorg vid valet av kaffemugg kan göra stor skillnad för hela kaffeupplevelsen. Kanske kan du prova att använda någon av de ovannämnda faktorerna nästa gång du köper en ny kaffemugg från Lilla Stork? En bra kopp kaffe är värt det!