Allt du behöver veta om e-cigg

E-cigg är en relativt ny uppfinning som har blivit väldigt populär de senaste åren. Men vad är egentligen e-cigg och hur fungerar det? I den här bloggen kommer vi att ta en titt på allt du behöver veta om e-ciggs, inklusive dess historia, hur det fungerar, dess fördelar och nackdelar, de olika typerna av e-ciggs på marknaden och hur du kan komma igång med att använda en.

Historia

E-ciggs introducerades först på marknaden 2003, men det var inte förrän 2007 som de blev populära runtom i världen. E-ciggs designades som en hälsosammare och mer praktisk form av den traditionella cigaretten, som innehåller cancerframkallande ämnen. Med e-ciggs, andas användaren in ånga som innehåller nikotin istället för alla farliga ämnen som förbränningen orsakar i traditionella cigaretter.

Hur fungerar det?

E-ciggs består av tre huvudsakliga delar, en batteridriven förångare, en patron eller behållare som innehåller e-vätska och en förångningskammare. När användaren suger på e-ciggen, aktiveras batteriet som värmer upp förångningskammaren. E-vätskan i patronen omvandlas till en vapor som användaren sedan inhalerar.

Typer av E-ciggs

Det finns två huvudtyper av e-ciggs på marknaden, engångsvape och vanliga vapes. Vanliga vapes är mer kostnadseffektiva och smakerna och nikotinstyrkorna kan lätt bytas ut, medan engångs e-ciggs endast kan användas en gång. Återvinningsbara e-ciggs finns i stilrena designs och färger, medan engångs e-ciggs är vanligtvis mer generiska.

Kom igång

För att komma igång med e-cigg räcker det med att köp en e-cigg, ladda den, fylla den med e-juice och använda den. Det är viktigt att göra research och välja en tillförlitlig återförsäljare och att börja med en lägre nikotinstyrka och smak.