Presenningar – allt du behöver veta

En presenning är en stor, rektangulär plåt av vattenbeständigt eller vattenavvisande material. De är vanligen tillverkade av något slags starkt tyg, t.ex. canvas eller polyester, som är täckt med plast, t.ex. latex eller PVC. I hörnen på presenningar, och vid behov längs sidorna, finns ofta korta rep som används för att säkra presenningen så att den inte blåser iväg i vinden. Hålen där repen fästs är förstärkta med metallringar som kallas öglor för att förhindra att presenningen slits sönder vid kraftig påfrestning. Storleken på presenningar varierar beroende på användningsområde, men en konventionell presenning är vanligtvis mellan 3 och 15 meter på varje sida.

Det finns många olika användningsområden för presenningar. De kan användas som ett tillfälligt tak över en byggarbetsplats eller ett evenemang utomhus. De kan användas för att täcka och skydda utrustning eller fordon från väder och vind. De kan också användas som ett provisoriskt skydd i en nödsituation. Presenning används också ofta av campare och vandrare för att skapa ett vattentätt golv eller en vattentät vägg i sina tält.

Presenningar tillverkas av en mängd olika material, men det vanligaste är polyeten (PE). PE-planen är lätta och starka, vilket gör dem lätta att transportera och sätta upp. Andra vanliga material för presenningar är PVC, canvas och polyester. Varje material har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att välja rätt material för dina specifika behov. PVC-planen är till exempel hållbarare än PE-planen, men de är också tyngre och dyrare. Presenningar av canvas är mycket starka, men de är också tunga och svåra att sätta upp.

Presenningar är en mångsidig utrustning som kan användas på många olika sätt. Oavsett om du behöver ett tillfälligt tak över huvudet eller ett vattentätt golv för ditt tält är en presenning en oumbärlig artikel för alla campare och vandrare. Med så många olika material tillgängliga på tentarp.se är det viktigt att välja rätt material för dina behov. PE- presenningar är lätta och lätta att transportera, medan PVC- presenningar är mer hållbara och dyra. Presenningar av canvas ger ett bra skydd men kan vara svåra att sätta upp. Oavsett vilken typ du väljer är en presenning ett värdefullt tillskott till varje camping- eller vandringsutrustningssamling.