Akrylskylt vs Glasskylt – Vilket är bäst för ditt företag?

Ett företags första intryck är viktigt för dess image och återkommande kunder. Skyltar är en stor del av detta första intryck. Men vilket material ska du välja? Det är en vanlig fråga som ofta ställs när man planerar en skylt. De två huvudalternativen är akrylskyltar och glasskyltar, beroende på dina behov och budget. I den här bloggen kommer vi att titta närmare på fördelarna med båda skyltarna för att hjälpa dig bestämma vilken som är bäst för ditt företag.

Vad är en akrylskylt?

En akrylskylt är en skylt som är tillverkad av ett plastmaterial som kallas polymetylmetakrylat (PMMA), allmänt känt som akryl. Akrylskyltar är relativt lätta och enkla att installera, och de finns i en mängd olika former och färger. Akryl är också ett utmärkt material för att trycka direkt på ytan av skylten för att skapa enkla eller mer komplexa designmönster. Fördelarna med akrylskyltar är att de är mer överkomliga för mindre företag som fortfarande vill ha en professionell look.

Vad är en glasskylt?

En glasskylt är gjord av glas, vilket gör den mycket tung och hård. Dessa skyltar används ofta för att erbjuda en lyxig touch till din verksamhet. En glasskylt kan till exempel vara graverad eller emaljerad med företagets logotyp och namn. Detta kan ge en extra glans till ditt företag, och genom att välja rätt färger kan du skapa en mycket elegant stil. En insida eller utanför dörrarna på exklusiva hotell, spaanläggningar och andra liknande verksamheter är där glasskyltar är mest lämpliga.

Det korta svaret på denna fråga är att det beror på vad ditt företag behöver och vad du har råd med. Om du har ett mindre företag och inte har råd med en glasskylt, är det mycket bättre att välja en akrylskylt. Å andra sidan, om du har råd med en glasskylt, och du vill ha en lyxig look, är det rätt val. Välj något som passar dina budgetmässiga och designbehov. Ju bättre du väljer, desto bättre kommer din skylt att representera ditt företag.

Kort sagt, akrylskyltar och glasskyltar är inte förstahandsval för alla, men de har sina fördelar och nackdelar. När du väljer mellan de två, tänk på vad ditt företag behöver och vad du har råd med. Kolla upp priser hos Benesign System och se vilken typ som är bäst för dig. Lycka till med din skyltplanering!